50. Међународно такмичење Музичке омладине у Београду

Међународно такмичење Музичке омладине је члан Светске федерације Међународних музичких такмичења (World Federation of International Musical Competition – WFIMC) из Женеве, заједно са још 116 најпознатијих конкурса из целог света (Чајковски у Москви, Queen Elisabeth у Бриселу, Прашко пролеће и многи други). Београдско такмичење је и члан Међународне федерације Музичке омладине (Jeunesses Musicales International – JMI) са седиштем у Бриселу.

Међународно такмичење Музичке омладине Београдa основано је да би пружило подршку најталентованијим младим музичарима на почетку њихове уметничке каријере. Оснивач и покровитељ Такмичења је Скупштина града Београда.

Музичка омладина Београда под покровитељством Секретаријата за културу града Београда, у марту 2021. године, организује 50. Међународно такмичење Музичке омладине у дисциплини ВИОЛОНЧЕЛО.

Међународно такмичење Музичке омладине спада у културну манифестацију од изузетног значаја за нашу земљу и наш град, као и у једну од 11 манифестација од посебног значаја за град Београд.

Ускоро више информација о 50. МТМО!