Сандра Белић дипломирала је „Cum Laude“ (са посебном одликом) у класи Андреа Наваре (André Navarra) на „Universität für Musik und darstellende Kunst“ у Бечу . Паралелно са студијама и касније, усавршавала се код Данијела Шафрана (Daniel Shafran), Зигфрида Палма (Siegfrid Palm) и Бориса Пергаменчикова (Boris Pergamenchikow).

Као солиста наступала је са оркестрима као што су Musica viva (Москва), Liszt Ferenc (Будапест), Radio Brussels Orchestra и Београдски гудачи (Душан Сковран) у САД, Кини, Чехословачкој (Прашко пролеће), Великој Британији, (City of London Festival, St. Albans, Jordan, Buxton), Грчкој (Фестивал Санторини). Дуже од петнаест година била је соло виолончелиста Београдског гудачког оркестра “ Душан Сковран“. Одржавала је реситале у Италији, Аустрији, Великој Британији, Пољској, Румунији,Израелу, а снимала је за RAI, BBC, NHK (Јапан).

Водила је мајсторске курсеве у Аустрији (Беч, Конзерваторијум) , Украјини (Кијев, Конзерваторијум „Чајковски“), Израелу (Јерусалем, Rubin Academy), Македонији (Битољ), Јапану (International Cello Congress, Osaka и Szumon Goldberg Memorial, Toyama), Шпанији (Бургос).

Године 1998. и 2000. извела је (премијерно у Србији) виолончело концерте Андре Жоливеа (Andre Jolivet) и Џон Тавенера (John Tavener), а 2001. добила је награду за најбољу интерпретацију на Трибини савремене музике у Београду.
Четворо композитора (домаћих и страних) посветило јој је своја дела.
2003. године додељена јој је награда УМУС-а за најбољи концерт у концертној сезони Београда.
Од 2003., Сандра Белић је уметнички руководилац интернационалног Cellofest-а у Београду.

После учешћа на ICC (International Cello Congress) у Кобе-у 2005., редовно је позивана у Јапан да одржава мастер класове и концерте, што је резултирало издавањем ЦД-а са музиком Бетовена и Шуберта, уз сарадњу пијанисткиње Хироко Охки (Hiroko Ohki). Тиме је постала први српски музичар коме је издат ауторски диск у Јапану.

Сандра Белић је редовни професор виолончела на Факултету музичке уметности у Београду. Њен студент је досад једини виолончелиста школован у Србији, па чак и у зони бивше Југославије, као и региона који је постао лауреат Међународног Такмичења Музичке Омладине, а друга два њена студента постали су финалисти истог такмичења. Више од двадесет некадашњих студената су вође и чланови деонице виолончела у оркестрима Бг Филхармоније, РТС-а, Солунске филхармоније, Бамбершких симфоничара. Такође, студенти Сандре Белић су и професори у свим угледним средњим музичким школама, као и на Факултету Музичке Уметности.