Аустралијски пианиста Пирс Лејн (Pierce Lane), који живи и ради у Лондону, истакнут је и нарочито занимљив музички извођач са разноврсним солистичким, камерним и концертним репертоаром. Лејнови изузетни успеси укључују његово недавно извођење Бузонијевог (Busoni) дела Клавирски концерт Це-дуру, композиције Phantasm Френка Бриџа (Frank Bridge), као и Ризовог дела (Ferdinand Ries) Концерт бр. 8 у Карнеги холу (Carnegie Hall), са новооформљеним оркестром Now. Такође се међу Лејновим наступима издвајају и светске премијере Концерта за клавир бр. 2 композитора Карлa Вајна (Carl Vine), писаног за њега и Катрин Стот (Kathryn Stott), који је изведен са Тасманским и Аделаидским симфонијским оркестрима. Одржао је и неколико солистичких реситала у Вигмор дворани (Wigmore Hall).

Пирс Лејн је пет пута наступао као солиста у оквиру BBC Proms, у лондонској краљевској дворани London’s Royal Albert Hall, са концертним репертоаром који превазилази деведесет дела. Лејн је због својих изванредних успеха као врхунски пијаниста остварио сарадњу са многим великим светским оркестрима и диригентима. Снимио је више од шездесет ЦД издања у оквиру значајних издавачких кућа, међу којима се превасходно издваја Hyperion Records. Његова најновија издања су клавирски концерти Фердинанда Раиза, ЦД издање соната са виолинистом Тазмином Литлом (Tasmin Little), као и камерна дела Бородина (Borodin), која уједно представљају и девети диск који је снимио са гудачким квартетом Голднер (Goldner String Quartet).

У оквиру концертне сезоне 2018/19, Пирс Лејн ће обићи Нови Зеланд са Новозеландским гудачким квартетом (New Zealand String Quartet) и Аустралију са виолинистом Тазмином Литлом. Такође, предстоји значајан пројекат камерне музике у оквиру којег су предвиђена три Лејнова концерта у Вигмор дворани, као и концертна тура широм Аустралије, Европе и САД.Пирс Лејн је уметнички директор Међународног клавирског такмичења у Сиднеју (Sydney International Piano Competition of Australia), а десет година је био и уметнички директор Фестивала камерне музике у Аустралији (Australian Festival of Chamber Music), све до 2017. године. У оквиру краљичиних дијамантских јубиларних свечаности, постао је аустралијски Официр у служби музике (АО).