Зе Танг (Zhe Tang) је један од водећих пијаниста и педагога своје генерације у Кини (People's Republic of China). Дипломирао је у Школи музике Истман (Eastman School of Music) где је студирао код Берија Снајдера (Barry Snyder). Танг тренутно ради на факултету у Шангајском музичком конзерваторијуму (Faculty of Shanghai Conservatory of Music) и најмлађи је професор клавира у Кини.

Такође, именован је за декана Шангајског конзерваторијума за музику, као и за директора клавирског одсека, област – Настава и истраживање. Директор је клавирског одсека у оквиру средње школе, придруженог Шангајском музичком конзерваторијуму. Зе Танг је председник Удружења професионалних пијаниста у Шангају (Shanghai Professional Pianists’ Society), уметнички директор Шангајског пролећног интернационалног клавирског Е-такмичења (Shanghai Spring International Piano E-Competition), као и уметнички директор Интернационалног пијанистичког фестивала и Института у Шангају (Shanghai International Piano Festival & Institute).

Био је члан жирија у оквиру свих главних кинеских државних клавирских такмичења, али и у оквиру интернационалних пијанистичких такмичења у Шпанији, Италији, Немачкој, Малти, Великој Британији, Сингапуру, Јапану, Монголији, као и на такмичењима попут Ђине Бахауер (Gina Bachauer), Хилтон Хеда (Hilton Head) и Кливленд такмичења (Cleveland competitions) у САД.

Добитник је "Велике награде за изврсност у настави", која му је уручена од стране кинеске владе и представљен је на насловној страници најважнијег клавирског часописа у Кини - Piano Artistry.